Volvo har stor suksess med sine plug-in hybrider, og i dag kommer et nytt tilskudd til familien. XC40 får du nå med elektrisk hjelp.

I Norge har plug-in hybridene blitt populære og i 2018 ble det registrert 26546 biler med lademuligheter i tillegg til en forbrenningsmotor. 7602 av disse var en Volvo, noe som igjen vil si at 65 % av Volvos salg i fjor var hybrider.

– Med salgsstarten til XC40 markerer vi at alle modellseriene våre kan tilby plug-in hybrider. Denne drivlinjen har vært utrolig viktig for Volvo i Norge og står for 65% prosent av salget vårt. Det knyttes derfor store forventninger til XC40 Twin Engine i Norge, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway AS.

I første omgang lanseres T5 Twin Engine, som betyr en forhjulsdreven XC40 med bensinmotor på 180 hk / 265 nm og en elektrisk motor på 82 hk / 160 nm. Rekkevidden på bare elektrisitet skal være 38 km (WLTP), mens blandet forbruk er 0,19 l/mil (NEDC). CO2-utslippet er 44 gram.

Startpris på Volvo XC40 T5 Twin Engine vil være 479 900 kroner ferdig levert Oslo. Du kan bestille bilen fra i dag, og levering til kunder starter i 4. kvartal i år.

–  Plug-in hybrid-teknologien er et viktig steg mot en helelektrisk framtid. I 2025 skal Volvo selge 1 million elektrifiserte biler på verdensbasis og Norge er en ledestjerne for selskapet i den sammenheng, avslutter Trosby.