BMW fornyer snart sine småbiler, som har blitt mange i tallet. 1-serien har hengt med i lang tid, og den nærmer seg et generasjonsskifte. I den forbindelsen har vi mye å glede oss til.

For med 1-serie kom BMW med en helt ny serie biler. Det ble ikke bare 1-serie i 3-dørs eller 5-dørs versjon. Vi fikk 2-serie, både som coupè og sedan, praktisk flerbruksbil og enda mer praktisk 7-seter. I tillegg kom SUVen X1. Som et virkelig høydepunkt ble sportsmodellen M2 introdusert. Den har vi selvfølgelig kjørt.

Banetest av BMW M2
Test av BMW M2

Med fornyelsen som venter burde vi sett bilder av 1-serien, men BMW begynner med spennende Gran Coupè av 2-serie. Foreløpig får vi bare bilde skrått bakfra, men det ser lovende ut.

Den største konkurrenten kommer fra Stuttgart, og BMW 2-serie Gran Coupè er omtrent på størrelse med Mercedes CLA Coupè.

Den nye Gran Coupè vil få samme teknikk som 1-serien, og den fornyes også i løpet av 2019. Ettersom Gran Coupè får sin debut på Los Angeles Auto Show i november, er det nærliggende å tro at 1-serien vises senest på høstens bilutstilling i Frankfurt.

Med en ny generasjon av kompakt småbiler, lover BMW nye tekniske løsninger. De vil være markedsleder, og når man ser hva Mercedes leverer til A-klasse, kan vi være sikre på at mye også skal skje med 1- og 2-serien til BMW.

Om den nye generasjonen får med seg elektrifisering på veien, bør være opplagt, uten at BMW har nevnt noe, men allerede i dag får du 225 Xe, en smart plug-in hybrid, og en løsning som kan finne veien til flere småbiler hos BMW. Det er bare å glede seg, og vi skal følge opp så fort det skjer noe.