Den raskeste og sterkeste Mini-modellen noensinne nærmer seg produksjon. Den ble vist som konsept på bilutstillingen i Frankfurt 2017, og var inspirert av den legendariske historien som startet i 1959.

Mini John Cooper Works GP Concept hadde et mer sportslig design enn de øvrige Mini-modellene. Store spoilere foran og bak ga et racingpreg, og bruk av lette materialer forsterket inntrykket.

– John Cooper Works-signaturen betyr noe helt eget for MINI-fans og lidenskapelige racingentusiaster. Når vi legger til bokstavene GP (for Grand Prix), så løftes feststemningen ytterligere et hakk, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Fram mot produksjonsstart skal bilen testes på racerbanen, og ekspertene skal finjustere det spesielle understellet så det passer perfekt til den sterke motoren. Aerodynamikk og støtdempere skal også tilpasses vekten, så man kan levere den optimale Minien i dens 60-årige historie.

–Konseptmodellen vitner om hva som er i vente. Mange av designelementene blir å finne på den endelige produksjonsmodellen. Dette blir en sportslig kjøremaskin i sin mest ekstreme form, forteller Tegneby.

Mini John Cooper Works GP får en firesylindret Twin Turbo-motor med over 300 hk, og blir produsert i bare 3000 eksemplarer, med lansering i 2020. Produsenten regner med stor pågang, og man må være tidlig ute for å sikre seg et eksemplar.

– Interessentene til helt nye MINI John Cooper Works GP bør kjenne sin besøkelstid. Dette blir en av fremtidens virkelige MINI-klassikere, avslutter Tegneby.

Forgjengeren til den nye og sportslige Minien ble bygget i 2000 eksemplarer, og sammen med Mini Cooper S med John Cooper GP Kit fra 2006, har disse blitt ettertraktede samleobjekt for Mini-fansen.