Det er ingen overraskelse at det kommer en spesial edition fra Bugatti. Det har de hatt mange av, og eier du en Bugatti Veyron, har du mest sannsynlig en limited edition-utgave. 110 år feires også med en sådan, men nå er det Chiron som gjelder.

Bugatti er 110 år gamle, og selv om de lå i dvale i mange år, har de blitt superbilprodusent nummer en. De selger ikke like mange biler som Maserati, Aston Martin, McLaren eller Ferrari, og ikke tjener de like mye penger heller, men de bygger noen av verdens råeste supersportsbiler.

20 eksemplarer blir det av denne spesielle og eksklusive Chiron-utgaven. Bugatti ønsker å vise sine røtter med modellen, og derfor har den noen franske detaljer, blant annet tricolouren på flere steder utvendig og innvendig.

Bugatti Chiron er en meget eksklusiv bil fra før og skal «bare» lages i 500 eksemplarer, og 20 blir altså lik bilen på bildene. Den er selvfølgelig utsolgt, og kundene er håndplukket av Bugatti selv. En av de er norsk, og har fra før godt kjennskap til merket.

Motoren i denne fantastiske supersportsbilen er en W16 på 8 liter. Den har 1500 hk og 1600 nm, gjør 0-100 km/t på under 2,4 sekunder og stopper elektronisk ved 420 km/t. Bugatti har modernisert styringen og gjort bakdifferensialen en tanke vassere. Mer bruk av karbon reduserer vekten noe, og gjør at Bugatti Chiron Sport 110 knapper 5,0 sekunder på tiden til standard Chiron rundt Nardo Ring.

Prisen er ikke kjent men en vanlig Chiron Sport er priset til ca 30 millioner kroner pluss avgifter. Spesialmodellen er sikkert en del millioner dyrere. Ikke råd, sier du? Kos deg med bildene, og vi lover at vi kommer tilbake om det skulle dukke opp en på bruktbilmarkedet.