Bilutstillingen i Genéve nærmer seg, og som vanlig er det mange konsepter på plass. De fleste av dem er elektriske.

Volkswagen fortsetter å vise fram elektriske konsepter, og nå er det Beach Buggyen fra 60- og 70-tallet som skal gjenopplives. Den skaptes i det hippe California og bygdes ofte på et boble-chassis. Denne gangen er det den elektrisk MEB-plattformen som er basis, og her får Volkswagen vist fram hvor fleksibel den helelektriske plattformen er.

– «En Beach Buggy er mer enn en bil, det er en livsstil på fire hjul. Denne nye elektriske konseptbilen viser hvordan en moderne tolkning av en klassiker kan se ut og hvilke følelsesmessige bånd elektrisk mobilitet kan skape», sier Klaus Bischoff, Volkswagens designsjef.

Som den originale Beach Buggy, mangler også konseptet fast tak og dører. Store hjul og terrengdekk trengs langs kystens mange fine strender. Støy og forurensning kan man glemme, for framtidens Beach Buggy er utslippsfri.

Den 89. utgaven av Genève-utstillingen åpner dørene 5. mars 2019 (pressedager: 5-6 mars, for besøkende: 7-17 mars).