Det er klart for en oppgradering av Ioniq, og ny teknologi finner veien i den populære koreaneren.

Hyundai Ioniq kom i 2016, og den har blitt populær i Norge. Mest takket være den elektriske utgaven, men uansett hvilken av de tre versjonene du kjører, så er elektrisk drift vesentlig.

Først ut med forandringene er hybridene, altså den uten kontakt og den med kontakt.

Forandringene utvendig er ikke så store, men likevel ser du de ganske lett. Oppdateringene gjør Ioniq godt, og fronten får en mer sportslig grill og mer moderne lykter med ny innmat. Baklyktene får også en oppgradering. Tre nye farger blir tilgjengelig, Fluidic Metal, Electric Shadow og Liquid Sand.

Innvendig blir du møtt av en helt ny 10,25″ infotainmentskjerm med støtte for både Apple CarPlay og Android Auto, i tillegg til Hyundai LIVE service og navigasjon. Videre har Hyundai også puttet inn et nytt høyoppløselig instrumentpanel. Dashbordet har man gitt renere linjer.

Med Hyundai Bluelink-teknologi, blir nå nye Ioniq fult tilkoblet, med de tjenester dette innebærer. Det betyr at bilen får støtte for telemetri og automatisk nødanrop via e-Call. Selvfølgelig blir også fører- og sikkerhetsutstyret oppgradert med Hyundai SmartSense.

For den ladbare hybriden introduseres også verdens første «Green Zone»-kjøremodus, som automatisk endrer bilens kjøremodul slik at den i hovedsak går på strøm i stedet for å bruke bensinmotoren i lavutslippssoner. Enveispedal, slik vi kjenner den fra Kona, gjør at bilen bremser så mye når du slipper gassen, at man i praksis ikke trenger å bruke bremsepedalen.

– Med våre nye IONIQ-modeller tilbyr vi ikke bare miljøvennlige biler til stadig flere kunder, men også nye nivåer av tilkoblede tjenester, sier markeds- og produktdirektør Andreas-Christoph Hofmann i Hyundai Motor Europe

– Hyundai Motor viste IONIQ første gang for tre år siden, og bilen representerte et svært viktig steg på merkets vei mot å gjennomføre våre mobilitetsvisjoner for fremtiden. Dette er i kjernen av vår utvikling i løpet av de kommende årene, fortsetter han.

Nye Hyundai Ioniq kommer på sensommeren, og vi får priser når lansering nærmer seg.