Noen biler blir ekstra spesielle på grunn av sine eiere, og Mercedesen som Barrett-Jackson har til salgs i Scottsdale denne helgen, er en slik en.

Det var Paul Bracq og Bèla Barènyi som designet W113 eller Pagoda som den ble kalt. Den ble vist på bilutstillingen i Geneve i 1963, og ble en meget populær roadster. Som etterfølger etter stilrene 300 SL og 190 SL, var det knyttet store forventninger til den helt nye SL-utgaven. 230 SL kom på en helt ny plattform som ble basis for alle sportsmodellene fra Mercedes. Forventningene ble innfridd og den nye roadsteren ble en suksess. 48 912 ble produsert fram til 1971, da en annen populær SL-utgave så dagens lys.

En av de som fant 230 SL interessant, var Beatles-stjernen John Winston Lennon. Han kjøpte sin bil ny fra Mercedes i 1965, og fikk den levert med ratt på høyre side og automat gir. Utvendig ble den lakkert blå, mens interiøret var i grått. Registreringsnummeret var GCP196C, og all dokumentasjon følger selvfølgelig bilen.

Bilen fant veien over til USA ganske kjapt, og etter noen eierskap, havnet den i 1999 hos en museumseier i Florida. Her har den fått god pleie og fremstår som et meget godt eksemplar med original motor, girkasse og drivverk.

Du må nok bla ekstra dypt i lommeboka om denne skal bli din. Du kan følge auksjonen på http://www.barrett-jackson.com i helgen som kommer.