Hjem Bilutstillinger Cadillac med el-bil konsept i Detroit

Cadillac med el-bil konsept i Detroit

Cadillac skal bli elektrisk og i Detroit gir de oss en forsmak på hva vi kan vente oss.

Det er spenning i luften på Cadillac’s utstillings plass i Detroit. De viser både nye XT6 og en elektrisk bil uten navn. Sistnevnte er et konsept og bygger på en plattform som flere modeller skal bygges på. Felles for disse er elektrisk drift.

For oss nordmenn er Cadillac et ikke-merke, og få, om noen, går med tanker om å kjøpe seg en Cadillac. Om det blir noen forandring på dette, er tvilsomt, men kanskje det er håp om konseptet uten navn, får et navn og kommer i produksjon. Da kan den også finne veien til Norge. Designet er i hvert fall lovende.

Fronten er tøff. Lykten vanskelig å få øye på, men helt sikkert av det smarte slaget. Langs siden er det ganske rene linjer, og overraskende nok har man fått plass til sidespeil. Store hjul er en selvfølge, og høy bakkeklaring må man ha. Coupe-formen på taket gir sportslige assosiasjoner, mens bakenden må vi bare drømme om.

Drift kan være både på forhjul, bakhjul eller begge deler. Plattformen er bygd for det meste. Som du skjønner så er ikke noe av dette kjent, enda. Men vi skal få både navn, effekt og rekkevidde når lansering nærmer seg, og det blir i ikke alt for fjern framtid.