Som om ikke nye Jimny er tøff nok som den er: På Tokyo-utstillingen viser Suzuki enda kulere utgaver – blant annet en pickup.

Av David K Andersen

Det er ikke uten grunn at Suzuki er i ferd med å dra på seg skikkelige leveringsproblemer med nye Jimny. I Storbritannia, er ifølge Autocar, ventelistene nesten like ille som de er for en gjennomsnittlig ny elbil i Norge. Over hele verden overgår etterspørselen lett bilprodusentens produksjonskapasitet.

Ikke så rart, denne lille retro-jeepen er kulere enn noen gang – rett og slett en særdeles vellykket kombo av japansk offroad designarv og moderne urban stil. Vi kikket blant annet på den under Paris-utstillingen i høst og kan skrive under på at den er enda et par hakk tøffere i virkeligheten enn på bilder.

Til Norge kommer dessverre ikke Jimny – i alle fall ikke foreløpig. Motoriseringen er nokså gammeldags, som betyr høye utslipp og høye avgifter. Imidlertid er det lov å håpe på mer moderne motorer etterhvert. Da blir nok bilen mer aktuell også for Norge. Vi håper virkelig det skjer.

Originale Suzuki Jimny/Foto: David K Andersen

Men ok, dette handler ikke om allerede produksjonsklare Jimny, men to spesial-utgaver Suzuki kommer til å vise som konseptbiler på den kommende bilutstillingen i Tokyo.

Den nye grillen er om mulig enda mer retro enn på den vanlige utgaven, det samme er hjulene. Fargen er dessuten ny, og lakken har tre-imitasjon langs sidene.

I tillegg har Suzuki utviklet et konsept til, som heter Survive, og retter seg mot de som har behov for mer ekstreme offroadegenskaper. Den er også høyere og har flere skliplater og mer beskyttelse for vanskelig terreng.

Om de to konseptene kommer i produksjon vites ikke – vi håper foreløpig mest bare på at Suzuki kommer til å ta Jimny til Norge om ikke så altfor lenge!