Biler som kjører selv blir normen i en ganske nær fremtid. Dermed får vi mye dødtid, til og fra våre gjøremål. Hva er da bedre enn at man får en bil som vet hvilket dødtid-humør du er i?

Av Vegar Bjørge

Med selvkjørende biler er ikke kjøreegenskaper så superviktig lenger. Man trenger ikke å underholdes med ratt og girspak, og faste sportsstoler med harde støtter byttes ut med Ekornes Stressless og elegante sofaer. Interiøret gjøres hjemmekoselig, og Kia viser fram hvordan de tror fremtidens interiørkonsept skal være.

Kia har laget et system som kalles R.E.A.D (Real-time Emotion Adaptiv Driving) og dette systemet skal kunne vite hva slags humør du er i, og dermed gjøre kabinen så tilpasset humøret ditt som mulig.

Konseptet er et samarbeid med Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab’s Affective Computing Group, og de bruker kunstig intelligens basert bio-signal for å analysere mange millioner data. Disse dataene analyseres selvfølgelig superfort, og kabinen blir slik føreren foretrekker.

Egentlig må nok dette testes, før vi i hele tatt kan vite hvordan dette fungerer, men kuben som Kia viser dette i, er ganske kul. Helt klart noe jeg lar meg frakte i, også på dårlige dager!