Hjem Nyheter Rekordleveranse av nye BMW i3 til Norge

Rekordleveranse av nye BMW i3 til Norge

Til tross for visse praktiske ulemper mot konkurrentene, har BMW i3 vært en massiv suksess med nesten 18 000 solgte biler i Norge. Med den nye store batteripakken på 42,2 kWt, ruller den på som aldri før – forrige uke landet den største Norge-leveransen noen sinne.

Av David K Andersen/foto: Dan Tore Rønningen

Ventetid? Hvilken ventetid? De første som bestilte i3 med det nye store batteriet, som gir opp mot 310 km rekkevidde i henhold til WLTP, har allerede begynt å få bilene sine. Med denne leveransen understreker BMW at de mener alvor med elbil og Norge.

Hele 572 biler ankom forrige uke Drammen i samme skip. En tydelig fornøyd Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Norge, leker gjerne med tallene: – Parkert støtfanger mot støtfanger, blir det 2 294 meter med BMW i3. Det betyr for eksempel at du kan plassere bilene i en sammenhengende rekker fra Operahuset, via Slottsplassen og tilbake til Nasjonalteateret – eller fylle opp så godt som hele løpebanen rundt Bislett Stadion med 5 biler i bredden, sier han.

Bilene står nå til klargjøring, hvor blant annet 2 288 vinterdekk skal monteres. Etter det vil bilene fortløpende finne veien til sine nye eiere rundt om i landet.

BMW Norge satte etter eget sigende uoffisiell verdensrekord i oktober, da de skrev nesten 1 100 kontrakter på nye i3 i løpet av én måned. Norge er verdens nest største i3-marked, etter USA.

BMW ser med andre ord ut til å fortsette å klare å levere omtrent hva det norske markedet klarer å ta i mot. Ventetiden er i følge Tegneby for tiden tre måneder eller mindre.

Merket ligger an til å bli Norges fjerde mest solgte i år, mye på grunn av i3, som er landets tredje mest solgte bilmodell etter VW Golf og Nissan Leaf.