Skoda har blitt gode på SUVer, og både Kodiaq og Karoq er populære familie SUVer. Nå kommer Kodiaq med sterk dieselmotor og sportslige gener.

Av Vegar Bjørge

Med 240 hk og 500 nm til rådighet fra den 2,0 liter store dieselmotoren, er nye Kodiaq RS mer enn bare en familie SUV. Den skal også gi muligheter for sportslige utflukter. Derfor har Skoda testet bilen på Nürburgring, med tiden 9,29,84 min som resultat.

Likevel er nok det praktiske viktigere, og Kodiaq RS er fortsatt en smart og fornuftig Skoda. Det betyr det meste av hjelpesystemer og sikkerhetssystemer, Alcantara interiør, Simply Clever-løsninger og god plass til 5 eller 7 passasjerer. Legg til Dynamic Chassis Control, 20″ alufelger, firehjulsdrift og 7-trinns DSG-girkasse, og dermed har man en tøff og sporty SUV.

Utvendige kjennetegn er sorte detaljer som grill, takrails speil og luftinntak, samt RS-logo og LED-lys. I tillegg går den på 20″ hjul, noe som gir enda bedre kjøreegenskaper og fremkommelighet. Race Blue Metalic blir også tilgjengelig for første gang på en SUV fra Skoda.

Innvendig har man også utstyrt interiøret med RS-logoer, som går igjen i rattet og på setene i Alcantara. Sportsstolene ser meget bra ut, og legg merke til de integrerte nakkeputene. Instrumentene har også fått en mer sportslig look.

Norgespremiere er planlagt i mars, og du kan selvfølgelig velge den som 7-seter. Priser er foreløpig ikke klare.

Her kan du lese test om Kodiaq med 190 dieselhester.

Forrige artikkelRekordleveranse av nye BMW i3 til Norge
Neste artikkelLincoln Continental for fiffen!