Hjem Nyheter Lincoln Continental for fiffen!

Lincoln Continental for fiffen!

Lincoln Continental er en av de fineste luksusbilene fra Amerika man kan få, og nå kommer det en spesialmodell som flørter med 60-tallet.

Av Vegar Bjørge

Historien har vært full av fine modeller fra Lincoln, og alt fra direktører til kongelige har valgt Continental som befrakter. Nå får de muligheten til å stikke seg litt ut også. Men de må være raske.

Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition kommer i kun 80 eksemplarer, og med «selvmordsdører» gjør den som Lincoln gjorde på 60-tallet. Disse dørene forsvant like fort som de kom, men likevel er de ikoniske. De har en åpning på 90 grader, og gjør innsteget til baksetene kongelig enkelt. Bilen er i tillegg forlenget med 15 cm som gir ekstremt god beinplass til passasjerene bak. For maks arbeidsro eller nytelse av turen, er kupeen ekstra lydisolert, itillegg til at man har tilgang på et luksus stereoanlegg fra Revel.

Selv om det er litt historisk sus over denne spesialmodellen, må den klare seg med en V6 under panseret. Den er på 3,0 liter og yter 400 hk. Føreren kan velge mellom tre kjøremoduser, Normal, Sport og Comfort, hvor den sistnevnte passer bilen best.

Komfort får man også når man har stilt inn setene etter sitt ønske. De er 30-veis justerbare, noe som tilsier at de aller fleste kan finne seg til rette, både som sjåfør og passasjer.

80 Anniversary betyr at det er 80 år siden et eller annet. Continental startet som et engangsprosjekt for Ford Edsel i 1939, men de som kjenner historien, vet at Continental står sterkt den dag i dag.

Dagens Anniversary-modell starter på 100 000 dollar og begynner og selges fra sommeren av.