Om ikke Ford GT med sine 655 hestekrefter og topphastighet på 347 km/t er helt innafor, kommer nå en lettere utgave…

Av David K Andersen

Ford GT er ekstremt ettertraktet og har ikke vært enkel å slå klørne i, selv for de med nærmere 5 millioner (før norske avgifter), brennende på kontoen klare for hyperbil-handling.

Heldigvis åpnet Ford for forlenget produksjon tidligere i høst – nå kan du på FordGT.com forsøke å få tak i en bil fra og med 8. november og en måned fremover.

Da kan du sikre deg GT Carbon, som er ca 18 kg lettere enn den vanlige utgaven (i den grad ordet vanlig på noen som helst måte har noe med denne bilen å gjøre).

Felgene er da utført i karbon, eksosanlegget i titan akkurat som hjulboltene, og bakluka i polykarbonat. Den gir forresten motoren bedre ventilasjon i samme slengen.

En ekstrem lettvektsvariant er imidlertid ikke dette: Du beholder både aircondition, stereo og SYNC3 infotainment. Koppholderne har imidlertid fått sparken, så blås i kaffen.

På utsiden har den fått karbonfiberstriper med matchende A-stolper og blanke felger, og du har også ytterligere karbonfiberdetaljer i interiøret.

GT Carbon blir levert med fire fargekombinasjoner: Sølv, oransje, røde eller blå speilhus, senterstripe og bremsekalipere. Den har også sølvsømmer i rattet og andre girhendler.

Bilen blir en slags mellomting mellom banevarianten og den vanlige utgaven – du får kjenne på litt mer ekstreme saker, men uten at grunnleggende komfortelementer tas vekk.