03 TCR er racerbilen fra den kinesiske produsenten Lync & Co. Thed Björk fra Sverige er en av de som skal rattet den. WTCR er racingserien de konkurrerer i. Alfa Romeo, Honda, Hyundai, Audi med flere er konkurrentene.

Av Vegar Bjørge

Det kan bli en ny storhetstid for standardbilracing, med ganske mange forskjellige biler i det som nå heter WTCR. Standardbiler handler det derimot ikke om, og det har heller aldri vært meningen, men man skal kjenne igjen modellene som snurrer rundt banen i et stressende høyt tempo. Lynk & Co er nye i gamet, men får med seg drevne folk bak satsingen.

Det er Cyan Racing som skal bygge bilene og serve dem. Teamet har i mange år hatt Thed Björk som fører, og i 2017 vant han serien for Cyan Racing i en Volvo S60. Det finnes derfor store forventninger til årets sesong, selv om Volvo er byttet ut med Lynk & Co.

Parallelt med racerbilen ble det også vist frem en konseptbil. Denne er bygd ut fra løpsbilen, men med mer moderat kjøreoppsett, så den kan kjøres på vanlige veier. Regn likevel med en motor på rundt 500 hk og kjøreegenskaper som står i stil. Det ser tøft ut!

Lynk & Co 03 ser bra ut allerede i standardutførende, og det er nok den de fleste av oss kanskje får råd til.

Lynk & Co 03 Concept Cyan (Foto: Cyan Racing)

Lynk & Co 03 TCR (Foto: Cyan Racing)

Lynk & Co 03 (Foto: Lync & Co)