Hjem Klassikere Auksjonsbil: Volkswagen XL1

Auksjonsbil: Volkswagen XL1

Volkswagen solgte 200 eksemplarer av XL1, og nå er en av de fineste til salgs. Kanskje den burde finne veien til Norge?

Av Vegar Bjørge

Det er Silverstone Auctions som skal selge det fine eksemplaret, og denne bilen har vært i eiet til Volkswagen helt siden den ble produsert. Den har gått mindre enn 100 miles, og er derfor også som ny.

Selvfølgelig er bilen venstrestyrt, det er en hybrid, og den går hele 50 km på strøm, hvis man har vinden i ryggen og god temperatur. CW-verdien er lave 0,186, noe som gjør den fortsatt til den bilen med minst luftmotstand som lovlig kan kjøres på vei.

Den har en liten 2-sylindret TDI-diesel motor på 800 ccm, og sammen med en elmotor gir den 75 hk, koblet til en 7-trinns dsg girkasse. Vekten er lave 795 kg, men likevel trenger bilen 13 sekunder for å nå 100 km/t. Prisestimatet på bilen er 95 000 – 115 000 pund.

Auksjonen er i gang den 10. november og fortsetter langt utover helga. Auksjonslista finner du på www.silverstoneauctions.com