Renault har stor suksess med Zoe, og nå kommer det mer elektrisk fra franskmennene. Renault K-ZE er en liten høyreist bybil med rekkevidde på 250 km.

Av Vegar Bjørge

Renault K-ZE er kanskje ikke den mest imponerende elbilen på årets bilutstilling i Paris, men når man vet hva Renault har fått til med Zoe, så er det kanskje en ny strålende suksess på gang.

Første markedet ut er det kinesiske, og det beviser hvor viktig dette markedet har blitt. I Europa er det elektrifisering i form av hybridversjoner av Clio, Megane og Capture som gjelder, men kanskje vi får den lille K-ZE hit også, selv om Kina er foreløpig det foretrukne markedet.

K-ZE blir en bybil i A-segmentet og vil konkurrere med småbiler som Volkswagen e-Up og Peugeot 108. Selv om 250 km rekkevidde ikke er særlig imponerende, får den et dobbelt ladesystem som skal gjøre den fleksibel og lade, uansett hva slags ladepunkter den møter.

K-ZE er foreløpig en showcar, men den skal allerede i produksjon neste år, og det er e-GT New Energy Automotive Co i Kina som skal produsere den. Prisen blir lav og utstyrsmengden ganske bra.