Audi Q2 får bekjentskap med S, men heldigvis er det ikke bare en bokstav de får med seg fra treffet. Nye Audi SQ2 er sterk, barsk og sportslig.

Av Vegar Bjørge

På bilmessen i Paris sto nye Audi SQ2, og nå er den snart lanseringsklar. Den har fått en kraftpakke på 300 hk, gjør 0-100 km/t på 4,8 sekunder og stopper ikke før den når politisk riktige 250 km/t.

Sport og SUV har blitt en selvfølge og Q2 kan ikke være noe unntak. Med mye power må man også gjøre noe med det ytre. Derfor er SUVen senket 20 mm og går på 18″ eller 19″ aluminiumsfelger. Litt ekstra store luftinntak i fronten og spoiler på taket må også til. 4 store enderør viser at Audi mener alvor med SQ2.

Innvendig er sportsratt og sportseter på plass, i tillegg til S-logoer her og der. Audi Virtuell Cockpit er tilgjengelig som ekstrautstyr, noe også Head-up Display er. Man kan velge interiør fra Stoff/skinn-kombinasjon, Alcantara, skinn eller eksklusivt Nappa skinn. Du kan velge forskjellig utseendet på dashbordet, som for eksempel en innfelt Ambiente lysgrafikk med 10 fargevalg.

Firehjulsdrift er en selvfølge, likeså dobbelclutsjkassen med 7 trinn. Hos Audi heter girkassa S-Tronic, men det er en DSG-kasse fra VAG. En to liters TSI motor står for effekten, og gir i tillegg til bra med hester, et dreiemoment på 400 nm mellom 2000 og 5200 omdreininger. Dette er en fleksibel motor som tåler å bli brukt opp mot rødmarkeringen på 6500 omdreininger. Audi Valvelift System gjør at man kan åpne å lukke ventilene i eksosen etter behov. Slik blir det gromlyd av.

Utstyrslisten er lang, både det man får som standard og det man kan kjøpe til. Førerassistentene kommer fra toppmodellene til Audi, og sikkerheten er godt i varetatt med det nyeste inne sikkerhetsteknologi. Det er bare å glede seg til den kommer i butikkene en gang på nyåret.