Hjem Nyheter Abt Aerowheel kommer i et begrenset opplag

Abt Aerowheel kommer i et begrenset opplag

På Geneve Motor Show i vår fikk Abt Aerowheel stor oppmerksomhet, og nå har konseptet gått i produksjon. Hjulet skal kun lages i begrenset opplag, og selges fra hovedkontoret til Abt.

Av Vegar Bjørge

Abt RS4R er utsolgt og bare noen få eksemplarer av coupèen Abt RS5R er igjen. Da er det greit og gi Aerowheel oppmerksomheten. Aerowheel blir bare å få i størrelsen 21″, noe som begrenser utvalget av bilen en smule. Derfor er Aerowheel i hovedsak tatt frem til Audi RS4 og Audi RS5, men jeg tror nok du kan få den på andre Audi-modeller, bare hjuldimmensjonen er godkjent.

Kanskje du også bør like litt bling, for Aerowheel blir tilgjengelig i en farge, og det er gull. Heldigvis står gull godt til de fleste farger, men du er nok ikke ute etter å være diskret om du velger Aerowheel på din bil.

Stor lommebok bør du også ha, for de få hjulene som skal selges koster hele 11 690 euro for fire stykker, og det uten dekk.

Hva er da spesielt med disse felgene? Som du ser har felgene en ekstra tykk kant som er gjort av karbonfiber, som gjør felgene ekstra lette. Den tidligere alpinstjernen, og bilentusiast Jon Olsson, fikk opp øynene for dette spesielle hjulkonseptet da han var på et Formel E-race. Han fikk spesiallaget en prototype for sin Abt RS6R+ Phoenix, og dette var starten på eventyret.

Skal du sikre deg de spesielle felgene, må du skynde deg, for det tar ikke lang tid før de er utsolgt. Du må i tillegg ha en hårete Audi.