Under Pebble Beach Car Week drar Audi teppet av bilen som kan erstatte R8. Den er elektrisk.

Av David K Andersen

Altså, vi vet jo ikke om dette er den neste R8en, men det er ikke unaturlig å tro at PB18, som du ser antydningene av på dette bildet, en gang ender opp på veien.

Hoppet blir isåfall stort. Dagens Audi R8 er en av ytterst få superbiler på markedet uten turbo – old school, men ikke desto mindre fantastisk på alle måter. V10eren på 5,2 liter og 610 hestekrefter er intet mindre enn et mesterverk, og kjøreegenskapene er til å dø for.

LES VÅR TEST AV AUDI R8 V10 PLUS HER!

Steget fra en sånn kjøremaskin og over på helelektrisk superbil er langt. Men det blir spennende å se hvem som kan lage en elektrisk superbil som ikke bare handler om akselerasjon og veigrep men også om følelse og passion. Kanskje er det Audi med PB18? I pressemeldingen står det «Emotion instead og emissions»…

Navnet viser til Pebble Beach, stedet hvor verdens fineste biler, gamle som nye, samles årlig. I tillegg sier Audi at LeMans-vinneren R18 e-tron har vært en inspirasjon.

PB18 e-tron avdukes 23. august, vi gir deg bildene så snart vi kan!