Hjem Bilutstillinger Nye Mercedes A-Klasse Sedan

Nye Mercedes A-Klasse Sedan

Det er ikke lenge siden nye A-Klasse kom på markedet. For de som ønsker en luksuriøs og liten sedan, har nå sedan-versjonen kommet. Kvaliteten og stilen er det ikke noe å si på. Kan den ta plassen til S-Klasse?

Av Vegar Bjørge

Selvfølgelig kan ikke A-Klasse ta over for S-Klasse, men den lille sedanen får teknologi fra storebror, MBUX infotainmentsystem og design som er en sedan fra Mercedes verdig.

Dette blir den 7. bilen i kompaktfamilien til Mercedes, og småbiler er viktigere enn noen gang. De er med på å øke volumet, i tillegg til at de gjennomsnittlige forbrukstallene går ned. Det er viktig i en industri som må tenke miljø.

Aerodynamisk og elegant er A-Klasse Sedan, og med et rekordlavt cd-verdi på 0,22 har man også fått ned forbruket på de nye motorene. A180d med 116 hk har et forbruk på 0,4 l/mil, mens A200 med 163 hk har et forbruk på 0,52 l/mil. Tallene er etter nye målemetoder, og bør være helt i nærheten av hva man oppnår ved blandet kjøring. Både dieselmotoren (A180d) og bensinmotoren (A200) er nye.

A-Klassen Sedan får som 5-dørs A-Klasse det innovative og avanserte multimediasystemet MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Systemet har den unike egenskapen at det lærer ved hjelp av kunstig intelligens. Dermed kan systemet tilpasses de ulike brukerne, enten ved at systemet kommer med forslag, eller at man stiller inn manuelt. «Hey Mercedes» er også på plass, og den ekstremt elegante widescreen berøringsskjermen topper det hele og gir interiøret et luksuriøst preg. Fortsatt har man også en touchpad i midtkonsollen og knapper på rattet som styrer det meste.

Assistentsystemer er en selvfølge og A-Klasse Sedan har flere enn noen gang og de samme som man finner i den store S-Klassen. Dermed kan A-Klasse Sedan skilte med semiautonom kjøring takket være at den har sensorer som «ser» opptil 500 meter framover. Selvkjøringen skjer nøyaktig ved at bilen følger stripene i veien og bilen foran seg. I tillegg bruker bilen kartdata fra navigasjonssystemet for å se rundkjøringer, svinger og kryss for å hjelpe føreren til å tilpasse farten.

Andre systemer som øker sikkerheten er bremseassistent, lysassistent, aktiv filskifteassistent og aktiv nødstoppassistent. Ellers har A-Klasse det samme utstyret som nye A-Klasse har, og du kan lese mer om A-Klasse under.

Nye A-Klasse setter ny standard i klassen.

Prøvekjøring av nye A-Klasse

Målene på den nye A-Klasse sedan er 4549 mm x 1796 mm x 1446 mm (lengde x bredde x høyde) og akselavstanden er 2729 mm. Bagasjerommet er ganske romslig med sine 420 liter.

Verdenslansering av bilen blir på høstens bilutstilling i Paris.