Hjem Nyheter Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner

Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner

Bentley er for de kresne. De som setter pris på ekte håndverk, og som betaler mer enn gjerne for eksklusivitet. Anonymitet har de gitt opp, selv om de ikke trenger å stikke seg ut. Bentley Mulsanne er for eliten. Nå får de en spesialversjon bygget for å feire 100 år med britisk luksus.

Av Vegar Bjørge

18. januar 1919 ble Bentley grunnlagt av Walter Owen Bentley, dermed forstår du godt bokstavene W og O i modellbetegnelsen. Det er nok ikke første spesialmodellen vi får se det neste året heller, men Mulsanne W.O. Edition by Mulliner starter det hele med 100 spesialbygden luksussedaner med en liten smak av historien.

Walter Owen Bentley ble kjent for sin vågede design på 1930-tallets luksusbiler, og hver av de 100 bilene får en liten bit av den originale veivakselen som satt i W.O. Bentley’s egen bil fra 1930. Denne kan man se i interiøret på bilen, og det er en kul sak, som kanskje øker verdien på bilen en liten tanke.

Man kan få Mulsanne W.O. Edition i alle tre karosserivarianter og den skreddersys etter kunden ønske. Fargevalg utvendig og innvendig gjenspeiler historien, noe også materialvalget tar sikte på. Det kan man se mer av på bildene under.

Bilen får debutere på Monterey Car Week i California i august, og bilene leveres til kunder i 2019. Er du på lista, kan du glede deg over en god investering.