Hjem Nyheter Kia kommer med mild-hybrid løsning!

Kia kommer med mild-hybrid løsning!

Kia har mye på gang, og er i gang med en stor satsing på elektriske drivlinjer. Både elbiler, hybridbiler og plug-in hybrider står på programmet, og nå skal de også satse på mild-hybrid systemer. Spennende at de i tillegg holder liv i dieselmotoren. 

Av Vegar Bjørge

Diesel er på vei ut, ihvertfall om vi skal tro politikerne. Derfor har flere og flere produsenter droppet diesel-alternativene. Alle følger ikke strømmen, og Mercedes kommer med diesel sammen med el-motor i sine neste Plug-in Hybrider.

Kia vil også vente med å skrote dieselalternativene, og med mild-hybrid teknologi, kommer dieselversjonene til og bli renere. Systemet skal kunne tilpasses både diesel- og bensinmotorer, i tillegg til drift foran, bak og på alle fire.

Det er Kia Sportage som først får EcoDynamics+ mild-hybrid drivlinjen, og den kommer allerede i høst, mens nye Ceed vil få mild-hybrid drivlinje fra 2019.

Batteriet er et lite 0,46 kWh 48-volts lithium-ion batteri og skal i dieselmotoren gi inntil 4 % lavere CO2-utslipp. Systemet skal veksle sømløst mellom eldrift og vanlig motordrift. Nå vil man ikke kunne kjøre veldig mye elektrisk, men takket være regenerering ved bremsing, og når man slipper opp gassen, vil det kunne bli noen kilometer i løpet av en kjøretur. I tillegg får man ekstra 10 KW ved gasspådrag.

Takket være Kias Selective Catalytic Reduction (SCR) teknologi (Urea/AdBlue), er Kias dieselmotorer noe av det reneste man får på markedet. Systemet fanger opp det meste av avfallstoffene dieselmotoren produseres. Dermed kan dieselmotoren, sammen med mild-hybrid systemet, være et smart og miljøvennlig valg.