Den nye BMW 8-serien er vakker, og det er snart et år siden vi stiftet bekjentskap med den som konseptbil. Både den litt rolige versjonen, som blir en GT-bil for den kresne, og den hårete M8 er biler entusiastene venter på å få kloa i. På LeMans står den førstnevnte klar, sammen med løpsbilen BMW M8 GTE. Den sistnevnte ser ganske bøs ut den også……

Av Vegar Bjørge

Den 15. juni er BMW tilbake på LeMans for første gang siden 2011. De har vinnerambisjoner, både på og utenfor banen, med 8-serien, og 24-timers løpet på LeMans er en fin anledning til å vise fram produksjonsmodellen i sitt rette element.

Det føles rart og kalle det en premiere, for de fleste føler nok at 8-serien allerede har blitt vist. Det er uansett det det er, en verdenspremiere av nye 8-serien Coupe, og det skjer på LeMans.

Her kan du lese om lekre BMW M8 Gran Coupe

BMW har utviklet 8-serien parallelt med løpsbilen, og tilknytning til motorsport er viktig, selv om disse to bilene er veldig forskjellige. M8 GTE har vokst på både bredden og lengden, mens den er en del millimeter lavere. Racerbilen har også fått mye andre deler under skalet enn det den tammere gateversjonen har. Om det holder til suksess i sin klasse i årets LeMans 24 timers-løp, gjenstår å se, men det er ingen tvil om at 8-serien også er lekker som løpsbil!