For de som er glade i klassiske biler, er det nye stuntet fra Mini velkomment. De har gjort om en gammel Mini til en elbil. Nå vil kanskje en del si at dette ikke er så bra, men tradisjon som møter fremtid kan bety at fabrikantene, i dette tilfelle Mini, bryr seg mye om sine tradisjoner, og har store forhåpninger om at tradisjonene også er med inn i fremtiden. 

Av Vegar Bjørge

Den klassiske Mini’en, med elektrisk drift, ble vist på New York Auto Show, og er en forsmak på hva som etterhvert kommer. I en veldig nær fremtid vil Mini komme med en ren elektrisk modell. I dag leverer de også biler med elektrisk drivlinje, i form av Mini Cooper Countryman ALL4 plug-in hybrid.

Mini har også produsert en helelektrisk Mini. I 2009 viste de Mini E, og den elektriske bilen ble produsert i 600 eksemplarer og skulle fungere som testbiler i forskjellige europeiske storbyer. Mini E hadde et 35 KWh batteri, og elmotoren hadde en effekt på 200 hk. Rekkevidden var 160 km. Testbilen var en del av BMW i-porsjektet.

Den klassiske Mini’en som ble vist i New York forblir unik. Den utvendige rød lakken med hvitt tak og karakteristiske stripen på panseret, er typisk Mini. Ikonet har også fått den gule E-logoen som forteller at fremdriften skjer elektrisk.

Foto: Mini