Hjem Nyheter Jaguar F-Pace blir racerbil!

Jaguar F-Pace blir racerbil!

Jaguar F-Pace SVR tar fin SUVen til nye høyder. 550 hk, 680 nm, 0-100 på 4,3 sekunder og toppfart 283 km/t. Hva som imponerer mest, er vanskelig og si, men det er mektige tall. 

Av Vegar Bjørge

Det er ikke bare motoren som får seg en overhaling når Jaguars spesiellavdeling, Special Vehicle Operation, tar tak i F-Pace. V8eren på 5,0 liter brøler høyt nok, men for at bilen skal stå i stil med motoren, fikk den noen oppgraderinger.

På bakakselen har man nå en elektronisk aktiv differensial, for at mest mulig kraft skal nå ned i bakken. Fronten er 30 % stivere, og bakenden er 10 % stivere. Hjulene er 21″ store og er av det ekstra lette slaget. Alt dette gjør at kjøreegenskapene blir kraftig skjerpet. For å stoppe bilen har den fått 395 mm bremseskiver fram og 396 mm bremseskiver bak.

Andre tiltak man har gjort med F-Pace SVR er et nytt eksosanlegg som veier 6,6 kg mindre enn standardanlegget. Selvfølgelig gir det også bedre lyd.

Designet har blitt mer sportslig, med større luftinntak under grillen, mer kraftig grill og luftinntak bak framskjermene. På bakenden ser man nye eksospotter, mer fremtredende diffusor og en takspoiler som stikker mer ut. Alt dette gjør bilen råere, men den beholder fortsatt sitt elegante utseendet.

Innvendig er det SVR logoer på stoler og ratt. Man har også byttet ut girveksleren til automatkassen. Nå er det en vanlig spak, i stedet for hjulet som forsvinner ned i midtkonsollen. Sport er prioritert, og det merkes godt på materialvalget.

Jaguar F-Pace SVR er rå og elegant, og gir fartsressurser få andre SUVer kan matche i denne klassen. Vi gleder oss til å se den i Norge.