Hjem Bilutstillinger Volvo XC40 er årets bil

Volvo XC40 er årets bil

Tekst og foto: David K Andersen

Genéve-utstillingen tjuvstarter som vanlig mandag ettermiddag med offentliggjøringen av Årets Bil. For første gang vinner Volvo, med den nye kompakt-SUVen XC40

Finalistene i år var Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5-serie, Citroën C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza og Volvo XC40. Poengene ble avslørt land for land, omtrent som i melodi Grand Prix, og selv om både BMW og Seat høstet godt, og Kia overrasket med mange poeng for Stinger, var det ingen tvil om at Volvo kom til å ta det hjem etterhvert som man regnet sammen.

XC40 er et nytt segment for Volvo og den braser rett inn i det full av alt sikkerhets-utstyr du finner i de større Volvo-modellene. Det er uvanlig for en så kompakt bil. Den utmerker seg også med veldig fint interiør. For ikke å snakke om at den snart kommer som både ladbar hybrid og ren elbil. Det passer Norge perfekt.

Volvo-sjef Håkan Samuelsson var på plass for å motta utmerkelsen, og var naturligvis svært fornøyd med Volvos første seier i denne kåringen noen sinne. -Å vinne denne prisen med vår nye XC40, er perfekt timing. For første gang, har nå Volvo tre SUV-modeller tilgjengelig globalt. XC40 kommer til å bidra sterkt til fortsatt vekst når den etablerer oss i det raskt voksende kompakt-SUV segmentet, sier han.