Av Vegar Bjørge

BMW har mange nyheter for tiden, og etter helt nye modelloppgraderinger som BMW 5-serie, 6-serie GT og X3, følger nå lettere oppgradering av 2-serie Active Tourer og 2-serie Gran Tourer. I tillegg til kosmetiske forandringer som ny frontspoiler, doble eksosrør i baken og nye LED-lykter, er det også to nye farger, Juraco Beige og Sunset Orange, og 6 nye felger som kommer som står på programmet.

Innvendig får man ny girspak på de to automatiserte girkassene, nye instrumenter med sort bakgrunn, nye fargekombinasjoner og stoff kombinasjoner på setene og siste generasjon iDrive system.

En helt ny 7-trinns dobbelclutsjkasse er nå tilgjengelig med de fleste motoralternativer, og kommer til å leveres standard på 220i. Motorutvalget strekker seg fra 109 hk og til 231 hk for Active Tourer og 109 hk til 192 hk for 7-seteren Gran Tourer. Plug-in Hybriden 225 XE er tilgjengelig som Active Tourer.

380 000 har BMW levert av disse modellene til sammen, og 70 % er nye kunder for BMW. Dette er modeller som konkurrerer mot smarte og fornuftige familiebiler og derfor er disse viktige for BMW. Fra mars måned vil man kunne få den oppgraderte 2-serien, og en test av modellene kommer så snart som mulig.