Hjem Nyheter Nyheter Genéve: Nissan BladeGlider

Nyheter Genéve: Nissan BladeGlider

Av David K Andersen

Elbil-spesialt Nissan har med seg spennende nyheter til Genéve. Konseptbilen BladeGlider er ekstrem på både design og teknologi.

På Genéve-utstillingen i fjor snakket Nissan om selvkjørende biler, de viste blant annet konseptbilen IDS. Men de snakket også om Vehicle-to-grid-teknologien som blant annet gjør det mulig å låne energi fra elbiler som ikke er i bruk og dermed redusere det totale energiforbruket idet stadig flere går bort fra fossilt brennstoff.

Disse tingene kommer de sikkert til å snakke om i år også, men i tillegg har de med seg en til avveksling særdeles spennende elbil.

BladeGlider heter bilen og er en videreutvikling av et konsept som ble vist første gang i 2013. Tekniske data er oppsiktsvekkende. 220 kWt batteri, 272 hestekrefter og 707 Nm. 0-100 km/t går på under 5 sekunder og topphastigheten er 190 km/t.

Nissan sier bilen utfordrer tradisjonelle oppfatninger om hvordan både elbiler og sportsbiler skal være. Fra bilder og film å dømme kan vi ikke nekte for det. Nissan har viktige tradisjoner å ta vare på innen sportsbiler og kjøreglede, så vi bensinhoder liker denne bilen, selv om den ikke går på bensin.

Så mye mer om BladeGlider vet vi ikke foreløpig, men Nissan avslutter med å love maks kjøreglede.

Merk forresten at de har fått med seg Margot Robbie fra blant annet The Wolf of Wallstreet og Tarzan.

Forrige artikkelTest: Opel Astra 1.6T 200 hk Dynamic
Neste artikkelPrøvekjøring: Mitsubishi Outlander PHEV