Hjem Nyheter Nyheter Paris: Nissan Micra

Nyheter Paris: Nissan Micra

Av Vegar Bjørge
Foto: David K Andersen

Nissan Micra av 5. generasjon er på vei, og ferdig modell sto klar i Paris. Nissan bygger nå Micra spesielt for det europeiske markedet, og håper den skal kunne konkurrere med storselgere som Renault Clio, VW Polo, Peugeot 208 og Opel Corsa. Her hjemme er disse småbilene mindre populære, men kanskje nye Micra kan gjøre noe med det.

Designet er moderne og likhet med konseptbilen Sway er påtaglig. Nye Micra er hele 17 cm lengre enn dagens modell og 6 cm lavere. Dermed har den fått et mer sportslig preg og linjene er med på å forsterker dette. Det er en linje langs hele siden som starter i grillen og avsluttes i baklykten. Stilig! Plassen invendig ser bra ut og det bør være muligheter for voksne å tilbringe lengre tid i baksetet. Bagasjerommet ser også stort ut, og vi noterer at baksetene er nedfellbare i 60:40.

Vår mann i Paris, David Andersen, er mektig imponert og har mye lovord om nye Micra.
– Denne bilen er et vanvittig løft for Nissan i småbilklassen. Kanskje også for småbilklassen generelt. Bilen ser meget bra ut og jeg lot meg imponere av interiøret som virker påkostet og viser høy standard for denne klassen.

Nissan Micra blir en sikker bil og automatisk nødbrems og kantlinjeleser er på plass. Blindsonevarsler, skiltgjenkjenning og videokameraer rundt bilen, er også med i forskjellig grad på å holde sikkerheten på topp. Skal du ha alt dette utstyret må du betale ekstra for det, og det er kanskje litt synd.

Motorutvalget er bensinmotorer på 1,0 liter og 73 hk eller en på 0,9 liter og 90 hk. 90 hk har også dieselalternativet på 1,5 liter. Om det kommer elmotor i Micra vites ikke, men Nissan har nok muligheter til dette om de ønsker det.

Forrige artikkelNyheter Paris: Opel Ampera-e vises for første gang – får over 500 km rekkevidde
Neste artikkelNyheter Paris: 2017 Toyota Yaris WRC