Hjem Nyheter Nyheter Paris: Peugeot 5008 SUV

Nyheter Paris: Peugeot 5008 SUV

Av Vegar Bjørge

Peugeot satser stort mot SUV markedet og 5008 er tredje Peugeot i rekken som får design som er mer krøttersti enn motorvei. 2008 er minstingen av SUVene hos Peugeot, og den har akkurat fått en facelift, mens 3008 er Qashqai-konkurrent og er helt forandret i forhold til forgjengeren. Denne står klar hos forhandlere i løpet av høsten, mens vi må vente til over nyttår med og ta 5008 i nærmere øyesyn her hjemme.

Flerbruksbiler er ikke like populære som de en gang var, og det er logisk og smart at Peugeot velger bort det segmentet til fordel for SUV. Den store 5008 er minst like smart som forgjengeren, og du kan bestille den med en tredje seterad. Dermed har du plass til storfamilien, hele fotballaget og barnehagen, om du skulle ha behov for det.

Lengden på den nye 5008 er 464 cm, 11 cm lengre enn utgående modell. I tillegg er akselavstanden økt til 284 cm og dette gir mer rom til de reisende på alle seterader. Midterste seterad har separate stoler som er justerbare i lengderetning, samtidig som ryggen også kan justeres. Med 5 seter i bruk har man opptil 1060 liter bagasjeplass. Med et passasjersete som også kan legges ned, er det fullt mulig å frakte gjenstander på 3,20 meter.

Det er ingen tvil om at Peugeot har fått til designet på sine nye SUVer, og 5008 har virkelig et tøft ytre. Med mye sorte og røffe detaljer er det fristende og ta turen ut i skogen. LED-lykter som ikke bare skal vise føreren veien med et sterkt og klart lys, men lysene er med på å fremheve det tøffe ytre.

Innvendig er det premiumfølelse med påkostede stoler inkludert masasjefunksjon, og Focal Premium Hifi-anlegg som gir konsertlyd til de reisende. Det store glasstaket skal gi fint lys inn i kupeen. Påkostede materialer over alt i kupeen og knapper, brytere og hjul skal heller ikke stå tilbake for premiummerkene. I tillegg til utstyr som gir luksusfølelse, er også alt av sikkerhets- og førerassistentsystemer på plass. Lista er lang og for å nevne noe så er Advanced Grip Control, Hill Assist Descent Control, Automatic Emergency Braking System, Distance Alert, Active Lane Keeping Assistance, Driver Attention Warning. osv. osv.

Som om ikke dette er nok så kan du nå også få din Peugeot 5008 utstyrt med e-kick eller e-Bike eF01. E-Kick er en elektrisk sparkesykkel, og e-Bike er en elektrisk sykkel. Bilen har egen dockingstasjon for lading av disse smarte tilvalgene.

Bilen leveres i 5 utstyrsvarianter, Access, Active, Allure, GT Line og GT og med 6 forskjellige motorer. 2 bensinmotorer på 1,2 eller 1,6 liter. Effekten er på 130 eller 165 hk. På dieselsiden kan du velge mellom 1,6 liter på 100 eller 120 hk, mens 2,0 literen har 150 eller 180 hk. Sistnevnte blir en GT-versjon med 6-trinns automatkasse som standard.

Debuten skjer på årets Parissalong, mens vi må vente til våren med å se den hos forhandlerne.