Hjem Nyheter Nyheter Paris: Audi A5/S5 Sportback

Nyheter Paris: Audi A5/S5 Sportback

Av David K Andersen

Ting kommer i tur og orden. I fjor høst Audi A4, så stasjonsvognutgaven og senest nå i sommer Allroad og coupéene A5 og S5. Nå er det Sportback sin tur, den vises for første gang på Paris-utstillingen om noen få uker.

Utseendet minner mye om utgående versjon, men som med søsknene er det meste forfinet, slanket og proporsjonert bedre nå. Panseret er lenger og sørger for mer muskuløst uttrykk, og skulderlinjen er tydeligere enn før. Med korte overheng og sportslig stil, blir nok ikke A5 Sportback mindre attraktiv enn den har vært.

På innsiden har den vokst i alle retninger, for eksempel er det 2,4 cm mer benplass bak, og forsetene er bredere. Med bagasjerom på 480 liter er du dessuten nesten oppe på en liten stasjonsvogn i lastevolum.

Innvendig kjenner du deg raskt igjen fra de andre bilene fra samme serie. Vi snakker kvalitetsfølelse og presisjon i interiøret konkurrentene ikke helt kommer opp mot. Forvent dessuten topp ergonomi med et av de beste infotainmentsystemene på markedet. Virtual cockpit er naturligvis tilgjengelig.

Alle moderne sikkerhetssystemer er på plass, også unnamanøverassistent som styrer rundt hindringer om du ikke rekker å gjøre det selv. På komfort- og luksussiden kan du nok også få det aller meste du kan ønske deg så lenge du lar lommeboka være åpen.

Fra starten vil det leveres to bensinmotorer og to dieselmotorer, vi tipper det er snakk om 2-liters bensinmotorer på 190 eller 252 hestekrefter, samt 2.liters TDI med 190 og 3-literen på 286 hk. S5 kommer med den nye 3-liters turbo V6eren på 354 hestekrefter og klarer 0-100 km/t på 4,7 sekunder.

Sportback kommer til Norge i starten av 2017.

Vi har prøvekjørt nye Audi S5, les om det her!