Hjem Nyheter Nyheter: Bristol Bullet

Nyheter: Bristol Bullet

Av Vegar Bjørge

Bristol Cars har for en tid siden vist oss Bullet. Kanskje ikke en viktig nyhet, men det er Bristol sin første nye bil siden 2003. Bullet 70th Anniversary skal marker 70 år med bilproduksjon hos det britiske bilmerket. 70 biler skal håndbygges i Chichester.

Den tøffe speedsteren har en kraftig V8 «Hercules»-maskin som gir meget kompetente prestanda.       0-100 går unna på 3,8 sekunder og toppfarten er 250 km/t. Motoren bygges av BMW og finjusteres hos Bristol Cars. Motorens effekt er 370 hk og 490 nm.

Bristol Bullet har kompakte mål, 420 cm lang, 180 cm bred og 120 cm høy. Tomvekt er 1100 kg.

– Bullet marker 70 år med design og innovasjon hos Bristol Cars. Denne unike speedsteren skal sette tonen for fremtiden hos oss – med fokus på luksus, ytelse og eleganse, sier Julian Ramshaw, General Manager hos Bristol Cars.

– Arbeidet med prototypen ga oss en fantastisk mulighet til å feire dette merkets eminente 70 års historie. Åpen, lett, luksuriøs og full av kraft. Dette er virkelig den ultimate kjøremaskinen, fortsetter Julian Ramshaw.

Interiøret er av høy kvalitet med utsøkt materialkvalitet. Selvfølgelig har man også latt bilen ha et moderne snitt med tilkoblingsmuligheter for telefon og et eksklusivt infotainmentsystem.