Hjem Nyheter Nyheter Paris: Skoda Kodiaq

Nyheter Paris: Skoda Kodiaq

Av Vegar Bjørge

Nå er Skoda Kodiaq klar og den får sin verdenspremiere på bilutstillingen i Paris om en knapp måned. Den blir 4,7 meter lang og kan leveres som 7-seter. Kodiaq er først ut i Skoda sin nye SUV-satsing og vil være på markedet i mars/april 2017.

– Med Kodiaq staker vi ut en ny kurs og åpner nye markeder. Med vår første store SUV går vi inn i et nytt segment for merket, og når dermed nye kundegrupper, sier direktør for Skoda i Norge, Kai Robert Solheim.

Kodiaq har kjent Skoda-design, og ser robust, sportslig og elegant ut. Den vil ta seg like godt ut i byen som i fjellet. Ved hjelp av konsernets MQB-B plattformen holdes også vekten nede til tross for den robuste størrelsen.

Kodiaq er Skoda sin første 7-seter, og selv om den bare er 4 cm lengre enn Octavia, er plassen innvendig imponerende. Baksetene er fleksible og kan flyttes 18 cm i lengderetning. I tillegg har hvert baksete individuell justering av seteryggen.

5-seteren har et bagasjerom på 720 liter, og om man legger ned baksetene, øker volumet til 2065 liter. Baksetene er delbare i 60:40-fordeling. Man kan også bestille bilen med fellbart passasjersete, og da kan man frakte gjenstander på opptil 2,8 meter. Tillatt hengervekt er på inntil 2,5 tonn.

«Simply Clever», slagordet til Skoda gir et hint om at her får du mye smarte løsninger til en fornuftig pris. Mer enn 30 «Simply Clever»-løsninger har Kodiaq, og sju av de er helt nye. Bland annet kan du nå få et nytt dørbeskyttelsessystem som beskytter din og naboens bil mot riper og småbulker på parkeringsplassen.

Skoda Kodiaq får et helt nytt system som gjør at bilen er online hele tiden. Dermed kan navigasjon og trafikkinformasjon vises i nåtid. Kodiaq vil også bli første Skoda som kan bestilles med «emergency Call». Systemet aktiveres automatisk ved en ulykke, eller man kan aktivere det selv med en knapp i taket.

Den nye SUVen kommer med mange nye assistentsystemer. Trailer Assist hjelper deg når du skal rygge sakte med en tilhenger. Area View gir deg oversikt rundt hele bilen. I tillegg har den Front Assist med nødbrems, Adaptiv Cruise Control, Lane Assist og blindsoneovervåking, for å nevne noe. En del av dette er standardutstyr, mens noe må kjøpes til for en fornuftig pris.

2 dieselmotorer og 3 bensinmotorer er tilgjengelig med slagvolum fra 1,4 til 2,0 liter, og effekt fra 125 til 190 hk.
– Vi er meget fornøyd med motoralternativene og det brede 4×4-utvalget Kodiaq leveres med, fortsetter direktør i Skoda Norge, Kai Robert Solheim.
Girkasseutvalget består av manuell med 6 trinn og DSG med 6- eller 7 trinn. Det er forresten første gang Skoda leverer DSG 7 trinns i en modell fra dem.