Hjem Nyheter Nyheter: Ford Mondeo, type sint.

Nyheter: Ford Mondeo, type sint.

Av David K Andersen

Skal det vær en Ford Mondeo med twinturbo V6, 325 hestekrefter og firehjulstrekk?

Ja takk, sier jeg. Men naturligvis er det ikke så enkelt. Dette er nemlig en Ford Fusion Sport, altså en Mondeo på amerikansk. Der har modellen så langt vært svært suksessrik, men mange har også etterspurt en versjon med V6-motor.

Nå svarer Ford, og de leverer ikke bare en V6-motor, men en slags Ford Mondeo ST som er sportslig tvers gjennom.

Motoren er Ford 2,7-liters Ecoboost turbo V6 som er modifisert til å passe Fusion. Den yter 325 hestekrefter og ikke lite imponerende 515 Nm. Bilen skal ha en toppfart på 250 km/t og gjøre 0-96 km/t på rundt 5 sekunder!

Girkassen er en modifisert 6-trinnsautomat som skal gire svært raskt og dessuten mellomgasse ved nedgiringer. I manuell er den helt manuell og holder girene til du selv bestemmer deg for å skifte.

Chassiset er modifisert med adaptive dempere som justerer seg etter forholdene kontinuerlig. Du kan også velge ulike kjøreprogram hvor hardheten i understellet og en rekke andre parametere endres i sportslig eller komfortabel retning. I sport-modus slutter forresten noise-cancellation vi kjenner fra Mondeo Vignale å virke, slik at motorlyden forsterkes.

Ford har i sammenheng med lanseringen av modellen også gjennomført en rekke endringer utvendig – en slags minifacelift. Her finner vi ny grill, nye LED-tåkelys og nye 19-toms felger.

Prisen i USA ligger på ca 325 000 norske kroner. Der tilsvarer det en BMW 320i med 184 hestekrefter, så om verden var rettferdig og vi kunne kjøpe en bil som dette til en sånn pris her i landet, hadde mange antakelig stått i kø.

Vi får trøste oss med at Røkke snart får seg en GT.