Hjem Nyheter Nyheter: Audi R8 V10 Plus Selection 24

Nyheter: Audi R8 V10 Plus Selection 24

Av David K Andersen

Audi feirer langdistanseraceren R8 LMS GT3 med spesialmodell for gata. «Selection 24»-versjonen får spesiell lakk, nye interiørdetaljer og oppgradert utstyr.

R8 kom i sin andre generasjon i fjor. Omtrent før bilen var på plass i butikken, hadde Audi race-versjonen LMS klar, og jammen vant den ikke 24-timersløpet på Nürburgring på første forsøk. Suksessen i motorsport feires med denne spesialmodellen.

Audi er eksperter på langdistanseracing. De har gjort det veldig bra i Nürburgringløpet de siste årene, men enda bedre har det gått i Le Mans. Der startet det i 2000 da Tom Kristensen, Frank Biela og Emanuele Pirro tok R8 til den første av hittil 13 seiere. Eller rettere sagt den første av fem for R8. I Le Mans-forbindelse, snakker vi nemlig rene prototyper og ikke gatebaserte superbiler. R10 TDI og R18 e-tron står for resten av suksessen.

Uansett – båndet mellom Audi og langdistanseracing er svært tett. En spesialmodell som dette var egentlig på høy tid.

Motor og drivverk er riktignok uendret, men samtidig spørs det om ikke 610 hestekrefter, 0-100 km/t på 3,2 sekunder og en toppfart på 330 km/t holder uansett.

En del av utstyret du må betale ekstra for på vanlige R8, kommer som standard på denne. Det er snakk om blant annet de avanserte elektronisk styrte magnetiske demperne, dynamisk styring og laserlys.

Fargekombinasjonen med hvitt karosseri og røde og sorte detaljer ser knallbra ut og minner dessuten om de tradisjonelle Audi Sport-fargene.

I og med at bare 24 eksemplarer skal lages av denne bilen (regn med astronomisk pris på Bonhams-auksjon om 50 år…), er naturligvis serienummeret på plass. Nærmere bestemt i de opplyste dørtersklene. Du finner også «R8 24h» inne i bilen i tillegg til utvendig på sidevingene. Bilen skal også ha unike karbon-detaljer i dashbordet.

Vanlige R8 V10 Plus koster fra 2.526.200 kroner her i Norge. Om denne spesialversjonen i det hele tatt kommer hit til landet, vet vi ikke. Det er imidlertid naturlig å anta at antallet kjøpere er betydelig høyere enn tilbudet, så du må nok være rask om du ønsker deg et eksemplar av denne.

Mer Audi? Les om nye Audi R8 Spyder her eller om vanvittige SQ7 her!