Av David K Andersen

I morgen starter pressedagene på Genéve-messen. Bil og Motorbloggen er allerede på plass i Sveits – her har årets bil nettopp blitt utnevnt. Opel Astra vinner i tøff konkurranse mot Volvo XC90.

Årets bil er regnet for å være den gjeveste prisen en bil kan få her i Europa. I juryen sitter 52 motorjournalister som i første omgang nominerte 7 kandidater. Så testkjørte de finalistene nøye før de delte ut poeng.

Nye BMW 7-serie, Skoda Superb, Jaguar XE og Audi A4 nådde ikke helt opp denne gangen, mens tredjeplassen til Mazda MX-5 både overrasker og er dessuten gledelig for oss bilentusiaster.

Imidlertid var det mellom Opel Astra og Volvo XC90 kampen skulle stå. Jeg har aldri vært med på dette tidligere, men kan forsikre at spenningen var stor underveis her i Genéve. Poengene ble nemlig offentliggjort på samme måte som i Eurovision, ved at de ble lest opp for hvert enkelt land.

Allerede etter noen få runder var det klart at kampen skulle stå mellom disse to. Med bare Storbritannia igjen, kunne det gå begge veier. Britene stemte ganske jevnt mellom Volvo og Opel, men takket være en liten ledelse før siste runde, var det til slutt Astra som stakk av med seieren. Opelen endte på 309 poeng mens XC fikk 294.

Det hadde selvfølgelig vært veldig moro for Volvo å vinne. Nye XC90 er en revolusjon og viser hva vi kan vente fra svenskene i årene fremover – en helt fantastisk premiumbil med det siste innen teknologi og sikkerhetsutstyr.

Les vår test av Volvo XC90 her!

Men økonomi er også et kriterium, og da kommer den store SUVen tross alt til kort. Vi anser Opel Astra som en verdig vinner, det er antakelig det beste kjøpet i kompaktklassen i Norge for tiden. Bilen er romslig og praktisk, sprek og komfortabel, underholdende å kjøre og har dessuten glimrende design. Med LED-Matrix lys og annet avansert utstyr, byr den også på en dose luksus man vanligvis må betale betydelig mer for.

Les vår test av Opel Astra her!

Til stede ved utdelingen var PR-sjef i Opel Norge, Stein Pettersen. Han var temmelig spent under poengutdelingen, men til slutt kunne han endelig slippe jubelen løs. – Dette er selvsagt veldig hyggelig, og en bekreftelse på at det Opel har gjort de siste årene har vært en riktig vei å gå. Ved å tilgjengeliggjøre avansert teknoligi for folk flest, har vi tatt kompaktklassen et steg videre. En seier i en så presisjetung kåring, er ikke minst viktig for alle kundene som allerede har bestilt nye Astra og dessuten forhandlerne rundt om i Norge som har fått ennå et godt argument med på veien.

Enormt presseoppmøte når Opel-sjef Dr. Karl-Thomas Neumann mottar prisen