Hjem Nyheter Nyheter Geneve: Audi Q2

Nyheter Geneve: Audi Q2

Av Vegar Bjørge

Audi sin store nyhet i Geneve er nye Audi Q2. En sporty kompakt SUV for by og landevei med alt det en stor SUV kan tilby av utstyr. Q2 får sin egen design i Q-familien og har skarpere linjer enn sine søsken. Fronten har fått en helt ny grill og egen design på LED-stripen i lyktene. Tøffheten skal kjennes igjen i de store luftinntakene i front, spoileren bak i tillegg til diffuseren i underdelen bak. Den store C-stolpen har fått egen farge sammen med andre detaljer rundt grill, luftinntak og nederst på diffuser. Detter er også med på å gjøre bilen tøff og annerledes.

Den ser større ut enn målene tilsier. Den er 419 cm lang, eller kanskje man bør si kort, 179 cm bred og 151 cm høy. Akselavstanden er 260 cm og hjulene er plassert i hvert sitt hjørne med små overheng. Dette gir god plass innvendig både foran og bak.

Fører- og hjelpesystemer kommer fra de større Audi-modellene. og sikkerheten er satt i høysetet også i Q2. Her mangler ingenting og man har adaptiv cruicecontroll med stop & go funksjon, filskiftevarsler, bremseassistent, vingleassistent og mye annet. Som ekstrautstyr får man Audi Virtual Cockpit, som vil si heldigital og variabel instrumentskjerm.

6 motorer er tilgjengelig fra start. Som innstegsmotor kommer en 1,0 liters, 3 sylindret bensinmotor. I tillegg får man også en 1,4 liters og 1,6 liters bensinmotor. På diesel siden kan man velge mellom 3 motorer på 1,6 og 2,0 liter. Sistnevnte kommer i 2 effektutgaver. Effekten på alle motorene strekker seg fra 116 hk og til 190 hk, altså noe for enhver smak. Man kan velge mellom manuell girkasse eller 7 trinns S-tronic. Den er tilgjengelig sammen med alle motorene. Quattro er tilgjengelig sammen med sterkeste diesel- og bensinversjon. Det vil også dukke opp en S-utgave og kanskje også en RS-utgave.