Hjem Nyheter Nyheter Geneve: Alpine Vision

Nyheter Geneve: Alpine Vision

Av Vegar Bjørge

Alpine er virkelig på gang og de har nå vist sin nye Show-car, Alpine Vision. Selv om den ikke fikk sin debut i Geneve,kommer den til å være en av de største franske stjernene på årets Geneve-utstilling, og man kan godt forstå hvorfor. Med en design som skriker retro og en teknikk som er fremtid, må det bli rett. Når retro i tillegg peker tilbake til 60-tallet og storhetstiden til Alpine, er det selvfølgelig fullkomment. En ny fransk bilæra er i gang og Alpine skal ta opp konkurransen med blant annet Porsche.

Fra de runde lyktene i front, langs dørene med klassiske linjer fra 60-tallet og til de skarpe baklyktene og midtplasserte eksospotta, oser det Alpine A110 av den nye sportsbilen. Stilige, klassiske og elegante elementer som gjør bilen klassisk før den har kommet i produksjon. De store diamantformede felgene er også med å forsterke designen.

Alpine Vision har fått en 4-sylindret turbomotor som skal føre den til 100 km/t på 4,5 sek, takket være lav vekt og bra med effekt. Motoren sitter midtplassert og er bygget av eksperter hos Renault Sport.  

Visning av bilen skjer på veiene hvor Alpine har sine røtter. I fjellene rundt Monaco og den kjente veistrekningen opp til Col de Turini. Her har mang en Alpine fått bekjenne farge i historiske Rally Monte Carlo, og man skal ikke la seg forundre om den på nytt kommer fykende langs disse klassiske rallyveiene en gang i fremtiden.

Motorsport har vært og er viktig for Alpine, og med flere seirer i European Endurance Championship, skal de nå også kjøre WEC, World Endurance Championship i LMP 2 klassen. De kommer også til å stille opp i samme klasse i årets LeMans. Det vil bli en spennende fremtid for et av de store klassiske bilmerkene både på bane og på landeveien. Vi i Bil og Motorbloggen gleder oss til 2017 og den første prøveturen. Kanskje vi også får noen biler til Norge?

Forrige artikkelNyheter Geneve: Mercedes-AMG C43 4MATIC Coupè
Neste artikkelNyheter Genéve: Opel Astra vinner Årets Bil 2016