Hjem Nyheter Nyheter Geneve: Mercedes-AMG C43 4MATIC Coupè

Nyheter Geneve: Mercedes-AMG C43 4MATIC Coupè

Av Vegar Bjørge

Mercedes kommer med et nytt familiemedlem til Geneve og de lover sportslige kjøreegenskaper i en elegant coupe. Mercedes-AMG C43 4MATIC Coupe har, som navnet tilsier 4-hjulstrekk, noe vi nordmenn er spesielt glade for. Modellen skal bygge bro mellom de eksterne AMG-modellene og de mer vanlige C-klasse Coupe-versjonene.

Motoren er den nye 3-liters V6 TwinTurbo-versjonen fra Mercedes-Benz. Den setter en ny standard i sitt segment, og har blant annet NANOSLIDE belegg på innsiden av sylindrene. Denne innovasjonen kommer fra Formel 1-motorene hos Mercedes-AMG-Petronas. I tillegg har den alle de avanserte fører- og assistansesystemene man finner i C-klasse.  AMG-spesifikke detaljer er også en selvfølge og er godt synlig både utvendig og innvendig.

Data: Motor: V6 TwinTurbo Bensin, 2996 ccm, 367 hk v/5500 omdr, 520 nm v/2000 omdr. Forbruk: 0,78 l/mil, CO2-utslipp: 178 g/km, 0-100: 7,8 sek. Toppfart: 250 km/t

Forrige artikkelNyheter Geneve: DS E-TENSE
Neste artikkelNyheter Geneve: Alpine Vision