Hjem Nyheter Nyheter Geneve: DS E-TENSE

Nyheter Geneve: DS E-TENSE

Av Vegar Bjørge

DS som merke har nå levd i et år, og hele modellspekteret er fornyet med merkets egen identitet. Fra tidligere vet vi også at PSA-gruppen flittig bruker DS på europeiske bilsalonger. Man kan nevne Numero 9, Wild Rubis og Divine og mange nikker på hodet av beundring.

I Geneve har de en ny skjønnet. DS E-TENSE. Elektrisk og med store ytelser er dette fremtidens DS. Bilen skal kombinere luksus, high-tech og høye ytelser. Designen gjør den spesiell, og det skal også følelsen under kjøring være.

516 nm og stillhet. 402 hk uten utslipp. 4,72 meter lang, 2,08 meter bred, 1,29 meter høy… med noen få ord er tonen satt! Tone i bevegelse vil si 0-100 på 4,5 sek og toppfart på 250 km/t. Rekkevidde 310 km ved blandet kjøring og 360 km ved bykjøring.

«Vi ønsket å skape en elektrisk GT med høye ytelser. En bil som helt på egenhånd inkamerer raffinement,, teknologi og den egenartede DS-designen. En bil som skaper drømmer og som gjør at det eneste man vil er å sette seg bak rattet». Dette er ordene til hele det engasjerte teamet bak prosjektet, designere og ingenører.

Avant-gardisme er viktig for DS, og vises særlig med en bakende uten vindu som gir stor frihet for designerne. Den grønne metallic-fargen, Vert Amètrine, en GT-form og designelementer som kromlisten på ryggraden, gjør bilen fremtidsrettet, skulpturell og elegant.

Lyssignaturen er et av DS sine kjennemerker. LED-modulene i front er videreutviklet med insiprasjon fra juveler og eksklusive klokker. Blinklysene bak sitter integrert i taket, slik man kjenner igjen fra originale DS fra 1955.

Innvendig finner man patinert skinn, gravert aluminium på midtkonsollen og klokkeremsmønster både på dashbord og seter. Alt for å gi luksusfølsen en slik bil fortjener.

Forrige artikkelNyheter Genéve: Audi Q7 e-tron quattro
Neste artikkelNyheter Geneve: Mercedes-AMG C43 4MATIC Coupè