Hjem Nyheter Nyheter Genéve: Audi Q7 e-tron quattro

Nyheter Genéve: Audi Q7 e-tron quattro

Av David K Andersen

Ladehybriden Audi Q7 e-tron quattro klarer 56 km på bare batteri. Med V6 TDI-motor og 700 Nm til en norsk startpris på 882 200 kroner, er det kanskje ikke så rart at flere hundre nordmenn allerede har lagt inn bestilling.


Bare sjekk disse dataene. Systemeffekt (dieselmotor + el) 373 hk, dreiemoment 700 Nm, 0-100 km/t 6,2 sekunder og forbruk 0,18 liter pr mil. Nå skal det selvfølgelig sies at for å ende på et så lavt totalforbruk, må det lades en god del, men likevel. Dette er både mye bil for pengene, og en bil du kan bruke både rimelig og miljøvennlig.

Inkludert i prisen er dessuten en utstyrspakke verdt 79 000 kroner. Etter det vi skjønner inneholder denne blant annet fullt LED hovedlys, MMI infotainment med navi og all-in-touch, Virtual Cockpit og mer.

Q7 byr ellers på et av klassens største interiør med blant annet bagasjerom på 650 liter. Kjøreegenskaper er på topp med avansert hjuloppheng og mulighet for luftfjæring. Adaptive drive med ulike kjøremodus er også på plass, og utstyr og luksus finnes av alle slag. Bilen er leveringsklar i løpet av sommeren.