Av David K Andersen

Det nærmer seg vårens store bilmesse i Genéve, og nyhetene begynner å tikke inn. I dag er det de første bildene av Opel Mokka med kraftig facelift som er på plass. Den får tilleggsnavnet X.

Den kommer ikke hit før til høsten, men kan skilte med nytt design utvendig, nytt interiør og ny bensin turbomotor med firehjulstrekk og automat.

Det er den nye 1,4-liters turbomotoren fra Astra som også finner veien til Mokka X. Der får den 152 hk og kan kombineres med 6-trinns automatgir og firehjulstrekk. Til vanlig er den forhjulsdrevet, men elektromagnetisk flerplateclutch sørger for 50/50-fordeling av kraften mellom for og bakaksel om nødvendig. Alt skjer naturligvis etter behov og av seg selv.

1,6-liters dieselen er også på plass. Den har enten 110 eller 136 hestekrefter.

Dette er forresten første Opel med X i navnet. Bokstaven antyder en bil som tar på seg litt tøffere utfordringer enn de andre i modellrekken – altså SUV eller Crossover.

Fronten er redesignet i enklere stil, og med mer horisontalt preg over linjene, ser nye Mokka ut til å fremstå litt bredere og fetere en tidligere. Nye lys med LED-signatur i Opels tradisjonelle vinge-design er på plass. Denne gangen dobbelt i hver frontlykt.

Frontlysene får også et nytt AFL (Adaptive Forward Lighting) LED-system for både nær og fjernlys. Det er adaptivt og automatisk, men uten bevegelige deler. Systemet erstatter Opels tidligere Bi-Xenon AFL.

Interiøret ser ut til å være den biten som er mest ny. Hele dashbordet er endret og huser nå siste generasjon Intellilink infotainmentsystem. Skjermen er på 7 eller 8 tommer avhengig av utstyrsnivå, og støtter naturligvis både Apple Carplay og Android Auto.

Du kan lese vår test av inneværende Mokka her.