Hjem Nyheter Nyheter Frankfurt 2015: DS4 og DS4 Crossback

Nyheter Frankfurt 2015: DS4 og DS4 Crossback

Av Vegar Bjørge
Foto: DS

DS er skilt fra Citroen og skal stå på egne ben og i Frankfurt kommer de med en ny DS4. Denne skal ta opp konkurransen i C-segmentet eller Golf-klassen og vil komme i 2 versjoner. Bilene får forskjellig designelementer men vil likevel være ganske like om man ser bort fra høydeforskjellen. Fronten er ny på modellene og vil bli en viktig element for å vise familielikhet med kommende DS-modeller. Form og stil går mot det elegante og DS skal være et premiummerket. I vanlig DS4 får du gode kjøreegenskaper som jeg tipper går mot det sportslige mens DS4 Crossback med sin høyere kjørestillign blir mer komfortabel.

Du skal kjenne igjen DS på emblemer i front og på bakluke, front og lyssignatur i form av «DS-wings» med inspirasjon fra konseptbilen Numèro 9. Under panseret finner man nye motorer som innfrir de nye Euro 6-kravene med CO2-utslipp mellom 97 og 138 g/km. Som alternativ til manuell girkasse kommer en helt ny automatkasse hvor drivstofforbruket skal være så lavt som mulig.

Innvendig er det ny instrumentpanel og infortainmentskjerm med berøringsfunksjon som gjelder. I tillegg får man nye fargekombinasjoner på karosseriet og man kan velge ulike farger på taket. Det gjenstår å se om fargekombinasjonene kan gå igjen i interiøret innvendig. Vi gleder oss til å se mer av DS på Frankfurt-utstillingen denne høsten!