Hjem Nyheter Motorsport: Wilhelmsen, Helstad og Nornes på topp i NM i Drifting 2015

Motorsport: Wilhelmsen, Helstad og Nornes på topp i NM i Drifting 2015

Tekst og foto: David K Andersen

Odd-Helge Helstad og Hans Hartvikøy

Ni ulike fører gikk inn i siste NM-runde i drifting med mulighet til å bli Norgesmester. Spenningen var stor under helgens løp i Kristiansand.

Dette var altså den femte og siste NM-runden. Odd-Helge Helstad, som vant juniorklassen i fjor og tok steget rett opp i pro-klassen i år, har store deler av sesongen ligget foran i sammendraget. Men ikke med mye. Årets poengregler har gjort det svært jevnt i toppen, og før helgens avgjørende runde var det altså hele ni ulike førere som teknisk sett kunne stikke av med den gjeve tittelen.

For Odd-Helge Helstad, som kjører med Bil og Motorbloggen på sin Toyota 2JZ-motoriserte Nissan S14, ble det ingen enkel helg. Det har gjennom sesongen vært litt tekniske utfordringer, men før den siste runden ble bilen gått gjennom fra topp til tå, og den fikk også ny girkasse fra Samsonas. Alt skulle med andre ord ligge til rette for en problemfri helg.

Under lørdagens trenings- og kvalifiseringspass, hadde likevel Odd-Helge noen mindre utfordringer med motoren, og oppladingen til søndagens finaler ble ikke optimal. Problemene ble imidlertid tatt hånd om, og Odd-Helge tok en solid seier i topp 16. Det samme gjorde flere av de andre favorittene. I topp 8 gikk det også fint, men så ble det trøbbel for flere av toppførerne.

Det startet med at Kenneth Nornes gikk i veggen og ikke kunne fortsette. Så tok motoren i bilen til Odd-Helge kvelden. Stig Wilhelmsen hadde imidlertid problemfrie runs og havnet i finalen mot Tor Arne Kvia.

Stig «Smygen» Wilhelmsen

Til slutt gikk tredjeplassen i løpet til Helstad fordi bilen fortsatt gikk slik at han kunne kjøre gjennom traseen fremfor å få en DNF (did not finish). I finalen så først Wilhelmsen ut til å bli vanskelig å ta med voldsom fart og veldig fine linjer. Han gikk imidlertid i veggen, og dermed var det til slutt Tor Arne Kvia som vant løpet. Og da skal det nevnes at det ikke nødvendigvis var fordi Wilhelmsen fikk problemer; Kvia kjørte eksepsjonelt godt.

Tor Arne Kvia

Sammenlagt i mesterskapet, ble det til slutt Stig «Smygen» Wilhelmsen som stakk av med NM-tittelen, mens Odd-Helge tok andreplass og Nornes tredje.

Fra venstre; Kenneth Nornes, Odd-Helge Helstad, Stig Wilhelmsen og Tor Arne Kvia 

Hans Hartvikøy, som også kjører med Bil og Motorbloggen på sin Gulf-sponsede Nissan, hadde en svært god dag lørdag, og kvalet inn som femte beste. Søndag var han imidlertid uheldig under trening og havnet i veggen. Bakstillingen fikk seg en trøkk, men teamet fikset bilen før finalekjøringen. Hans endte til slutt på 6. plass i løpet og kan dermed skilte med en særdeles god sesong.

I Semi-pro klassen, tok Ove Bjørge seieren i både løpet med sin røde Volvo 245 med V8. I sammendraget var det Ole Morten Davanger som sto på topp foran Andreas Olsson. I juniorklassen, tok André Olsen seieren.

Hans Hartvikøy

Vi på Bil og Motorbloggen gratulerer alle vinnere og deltakere med en fantastisk sesong. Spesielt «våre førere», Hans Hartvikøy og Odd-Helge Helstad som begge kjørte toppklassen for første gang i år.

Odd-Helge har hatt en helt utrolig sesong hvor både kjøring, bil og team har fungert veldig bra. -Før sesongen hadde vi et mål om å bli blant de fem beste, men dette har, tross tekniske utfordringer, gått over all forventning, sier Helstad som er særdeles fornøyd med andreplassen i NM. -Tusen takk til alle sponsorer, teamet mitt, venner og familie som har gjort dette til virkelighet, fortsetter han.

Mamma og Pappa har nok vært noen av de viktigste i satsingen. Også Ivan Bekkebråten, Martin Østberg, Frank Sørlie og mange andre har hjulpet til. Ikke minst mentor, spotter, dreiemomentdirektør og driftingveteran Christer Halvorsen og kompis, mekaniker og altmuligmann Glenn Michael Solberg.

Et filmteam har for øvrig fulgt Odd-Helge gjennom sesongen – vi er spente på å se resultatet av det!