Av Vegar Bjørge

Foto: Formula1.com

Årets kanskje beste bilsporthelg fortsetter med et høydramatisk formel 1 løp i Monaco. Mercedes fortsatte og dominere og tok 1 – 2 etter kvalifiseringen med Hamilton som den overlegne. Han var raskest stort sett hele helgen, også i løpet. Bak de to i Mercedes fortsetter Vettel å vise god form. I løpet limte han seg stort sett fast til Rosberg og var i det store og hele like rask som sin landsmann. Likevel virket det som han ikke hadde de helt store mulighetene for å gjøre noen forbikjøring. Slik er det i Monaco. Det meste avgjøres i kvalifiseringen og slik også i år. Trodde man…..

Løpet har altså vart i rundt 60 runder av 78 og alle pit stopp er over, trodde man….. Det er tross alt rundt pit stoppene det kan skje mest, og Räikkönen klarer å ta en plassering fra Ricciardo etter sin tur i depotet. Likevel var det et annet depotstopp som skulle gjøre mest med resultatet, og det ved et stopp som egentlig ikke skulle gi noen som helst omveltning i resultatet, men vi tar det i riktig rekkefølge.

En som imponerte og gjorde løpet litt spennende var unge Verstappen. En gutt på 17 år som brukte første treningspass til å kjøre seg inn. Nest raskest på første trening og sitt aller første racerløp i Monaco. Det er imponerende! I løpet kjempet han om noe som kunne blitt poengplass, men slik ble det ikke. Han la seg etterhvert etter Vettel, som tok han igjen med 1 runde, og kjørte tett inn på tyskeren da han kjørte forbi andre sene biler. Slik tok han 2 biler etterhverandre og på sine gode dekk tok han også raskt inn på Grosjean. Dessverre for unggutten var Grosjean noe smartere enn de andre og han slapp Vettel forbi seg i en innersving. Vettel måtte dermed kjøre på yttersiden og Verstappen hadde også kun det valget. Dermed klarte Grosjean og holde Verstappen bak seg og dette var også avgjørende for dramatikken mot slutten av løpet.

Noen runder senere skjer det. Verstappen er klart raskere enn Grosjean i Lotus og etter start/mål strekka prøver han en forbikjøring på innersiden. Det går galt og han smeller inn i Grosjean og videre inn i barrieren langs vegen. Verstappens løp er over og Safety Car på vei ut på banen. I det Hamilton tar igjen Safety Car går han inn for å sette på nye super soft dekk. Selvfølgelig et smart valg for nå skal han holde unna for en desperat Rosberg og sulten Vettel. Dette går selvfølgelig skeis for på vei ut ser Hamilton at han blir forbipassert av Rosberg og også Vettel. Det er lenge usikkert hvem som leder men når Safety Car kjører inn er det Rosberg som kan dra i fra og Vettel som må kjøre defensivt for å holde irriterte Hamilton bak seg. Hamilton innser at slaget er tapt, og fra å være overlegent den raskeste hele helgen, går han til å bli den store taperen. Et pit stopp for mye……. Hva tenkte Mercedes på? Fra å kunne lede VM med komfortable 27 poeng har Hamilton nå bare 10 poeng ned til Rosberg. McLaren Honda tar forøvrig sine første poeng i årets VM.

Resultater Monaco GP:
1. Rosberg
2. Vettel
3. Hamilton
4. Räikkönen
5. Kvyat
6. Ricciardo
7. Perez
8. Button
9. Nasr
10. Sainz

Sammendraget:
1. Hamilton   126
2. Rosberg   116
3. Vettel   98
4. Räikkönen   60
5. Bottas   42
6. Massa   39

Neste løp er om 14 dager i Canada og der skjer det ofte mye i forhold til i Monaco. Vi gleder oss!