Hjem Nyheter Motorsport: Latvala vinner Rally Portugal

Motorsport: Latvala vinner Rally Portugal

Av Vegar Bjørge

Er det noen man unner en seier så er det finske Latvala og i helgen lyktes han endelig igjen å være raskest over en hel helg. Selv om han vant 3 løp i fjol så kjenner vi han som den som kjører fort over noen etapper, men senere står i grøfta på grunn av problemer med bil eller fører. I Portugal virket han kald og rolig, og selv om han hadde en jagende Ogier rett bak seg, forsvarte han posisjonen sin godt uten å virke alt for stresset. Latvala ledet mye av løpet og inn mot dagens 3 etapper hadde han 9,5 sekunder på regjerende verdensmester Ogier. Etappe 14 og 16 var av de litt kortere slaget, mens på etappe 15 kunne man tape fort en del sekunder om man ikke var skjerpet. Det var også etappe 15 som avgjorde rallyet. Latvala kjørte 2,6 sekunder fortere enn Ogier og dermed hadde han over 10 sekunder på franskmannen foran siste etappe.

Latvala holdt selvfølgelig unna og Ogier måtte ta til takke med 2. plass, selv om han vant siste etappe som også var Power Stage. 3 bonuspoeng til Ogier, 2 til Latvala og siste bonuspoeng gikk til Mikkelsen. Han endte også på en god 3. plass. Selv om det virker overlegent med 3 Volkswagen i tet så var det tettere enn det virker. Flere enn disse 3 vant etapper og det var god fight oppe i teten. Sordo imponerer og var beste Hyundai-fører på 6. plass og ledet også løpet på et tidspunkt. Tanak tar en av sine beste plasseringer i WRC med 5. plass for Ford. Det gikk rykter om at Neuville skulle hoppe over til Ford i 2016, men han bekrefter at han fortsetter for Hyundai også neste år. Neuville hadde ingen god helg og havnet utenfor topp 10 etter flere problemer. Beste Citroen-fører ble Meeke som lenge kjempet om seieren, men måtte ta til takke med 4. plassen.

Det var med 5 nordmenn i rallyet og alle kjørte til tider meget godt. Mest imponert blir man av unge Veiby som tar en 4. plass i WRC3 klassen. Gratulerer!

I VM er det fortsatt Ogier som leder foran Mikkelsen og Østberg. Latvala klatrer oppover listene og fortsetter han slik så kan det bli spennende i toppen.