Hjem Nyheter Nyheter: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Nyheter: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Av David K Andersen

Mercedes var nyskapende da de i 2005 kom med CLS – en blanding av luksussedan og coupe. Plutselig kunne man flotte seg rundt i en firedørsbil som ikke bare var like stiling som en coupe, mange, inkludert meg selv, syntes CLS var ennå finere enn to-dørs coupeene Mercedes hadde å tilby. Med andre generasjon CLS tok de så steget videre med stasjonsvognutgaven Shooting Brake. Mange mener det er tidenes fineste stasjonsvogn.

For de fleste av oss har disse bilene dessverre stort sett vært en drøm fremfor noe vi har hatt muligheten til å reise å faktisk kjøpe helt nytt. Det endret seg da Mercedes kom med CLA – en firedørs coupe med base i A-klasse. Nå kommer Shooting Brake-versjonen av denne, og plutselig er det muligheter for noen og enhver å forlate Mercedesforhandleren i en uvanlig stilig stasjonsvogn.

Som stasjonsvogn er nok ikke CLA Shooting Brake klasseledende, eller vent… – den er klasseledende, det finnes jo ingen BMW 1-serie stasjonsvogn eller tilsvarende Audi. Uansett: Det er naturlig å tenke at denne bilen ikke er spesielt praktisk sammenliknet med for eksempel Golf stasjonsvogn. Jeg ble likevel overrasket over at bagasjerommet tar 495 liter med baksetene oppe. De kan også settes i en bagasjeromsvennlig posisjon, og da øker volumet til 595 liter samtidig som tre fortsatt kan sitte i baksetet. Antakelig ikke like komfortabelt. Legges de ned, rommer det hele 1354 liter. Faktisk ganske imponerende med tanke på bilens design. Plassen i baksetet er også bedre enn i vanlige CLA, først og fremst for hodet.

Shooting Brake kommer med fem motoralternativer. 200d og 220d med 136 og 177 hk utgjør dieselsiden, mens 180 (122 hk), 200 (156 hk) og 250 (211 hk) er bensinalternativene. Sistnevnte kan i tillegg kjøpes med firehjulsdrift. En Mercedes-AMG CLA 45 med 360 hk blir også tilgjengelig for de som liker å fly lavt og har et trivelig forhold til banken. Du kan for øvrig velge mellom manuell og 7-trinns dobbeltclutchkasse.

Priser er så vidt vi vet ikke klare ennå.