Hjem Nyheter Nyheter: Mazda 6 oppdateres og får firehjulsdrift

Nyheter: Mazda 6 oppdateres og får firehjulsdrift

Av David K Andersen

Mazda er i slaget for tiden. Det er en ny Mazda2 rett rundt hjørnet og vi venter jo alle på at nye MX-5 snart er på plass. I tillegg viste de i forrige uke kompakt-SUVen CX-3 i forbindelse med Los Angeles-messen. Aller siste skrik er imidlertid facelift av 6.

Og med det faceliftet kommer en viktig nyhet for Norge, for nå blir Mazda 6 å få med firehjulsdrift. Dette gjelder stasjonsvogner med diesel på enten 150 eller 175hk. I begge tilfellene kan du velge mellom automat og manuell, begge med 6 gir.

Resten av oppdateringene er mer av det vanlige slaget, men utfra bildene vil de gjøre modellen godt. Grillen er ny og mer fremhevet og den får nye for- og baklys. Innvendig har den fått bedre seter og et oppdatert infotainmentsystem. Ellers er det forbedring av interiørkvalitet og lydisolering. Bilen har også oppdatert fjæringssystem. De aktive sikkerhetssystemene er videreutviklet og hever sammen med en avansert lyspakke sikkerheten.

Nye Mazda 6 er på plass i februar/mars og en 150hk diesel stasjonsvogn med firehjulsdrift vil koste fra 380 000. Det høres ut som en god deal. Vi på Bil og Motorbloggen skal kjøre full test av Mazda 6 nå kommende uke, da i nåværende versjon. Vi kommer tilbake med test av den oppdaterte bilen så snart det lar seg gjøre på vårparten.