Av David K Andersen

Lørdagen var en bra dag både for publikum, deltakere og ikke minst Bil og Motorbloggens samarbeidspartnere på Gatebil. Mai-treffet sparker som vanlig i gang sommersesongen for Gatebil, og selv om arrangementet ikke matcher juli-treffet på Rudskogen størrelsesmessig, tror vi alle deltakere må si seg fornøyd med dagen. Massevis av publikum, konstant action på banen og mer enn godt nok vær etter at formiddagsbygene ga seg.

Som alltid er det noe for enhver smak på Gatebil. Bil og Motorbloggen startet dagen godt plassert i campingstol langs banen. Vi syntes det var mye moro å se i frikjøring for gatebiler. Alt fra den faste delegasjonen mer eller mindre pene, nyere eller eldre BMWer, via en stor kontigent japser, en god dose Audi og Volvo, til ett og annet eksemplar av andre arter. Variasjonen både på biltype og de ulike sjåførenes ferdigheter var som vanlig temmelig omfattende. Det er jo det som gjør Gatebil til Gatebil.

Etter at Kai Roger Bakken dro hjem en klar seier i Gatebil Extreme Race, hvor ordet Extreme beskriver farkostene i løpet bedre enn racingen, var det klart for drifting-løp. For nettopp dette, har Vålerbanen definitivt Norges beste trasè, og publikumshavet fikk bra show. Kim Søndergård kjørte utrolig bra i sin Nissan S13, og tok seieren foran Joakim Johnsen i Toyota Supra og Robin Alsaker, også i Supra, men med overladet Chevrolet V8.

Dagens høydepunkt for vår del, var nok å se de beste drifterne med Christer Halvorsen, Fredric Aasbø og Kenneth Moen i spissen, vise hva de var laget av ute på banen. Nettopp disse tre gutta er spesielt spektakulære å se i og med at alle tre kjører på skikkelig brede semi-slicks. Da går det fort, veldig fort.

Dagen ble avsluttet med kvalifisering til søndagens «Vålersladd». Den konkurransen går rett og slett ut på å sladde gjennom en sving på beste mulige måte. Høres kanskje ikke så vanskelig ut, og ofte har vi nok tenkt at vi skulle ønske Vålersladden var noe mer enn denne ene svingen som er ganske kort og brå og dermed ikke gir de helt store hastighetene. Samtidig er den skikkelig tricky å få til for førerne, så skillsene blir virkelig satt på prøve. Spesielt i og med at deltakerne bare fikk en sjans, uten trening, til å kvale blant de 16 som går til finale. Kenneth Moen var suveren og tok førsteplassen, mens Christer Halvorsen og Robin Alsaker fulgte på de neste plassene. Det var også moro at Hans Hartvikøy med Bil og Motorbloggen på bilen kvalet til morgendagens finale.

Vi hadde hverken presseakkreditering eller skikkelig kamera, så bildene er ikke av beste kvalitet. Vi skal prøve å gjøre noe med det til juli-treffet på Rudskogen. Om du ikke har vært på Vålerbanen i helgen, anbefales en tur i morgen søndag. Her er det noe å se for alle!Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige artikkelFredagsnyheter uke 21
Neste artikkelTest: Volvo V40 Cross Country T4 AWD